Produkty
Tradycyjna Wędzarnia Warmińska oferuje produkty z pieca wędzarniczego opalanego oryginalną mieszanką drzew liściastych, ryby wędzone w ten sposób przybierają barwę ciemnego złota i charakteryzują się szczególnym zapachem. Smak naszych wyrobów podkreśla jedynie sól, gdyż w całym procesie przygotowania ryb wędzonych nie stosujemy żadnych innych dodatków.
Pstrąg z Kaborna
– sztandarowy produkt naszej wędzarni, surowiec pozyskany z naszej hodowli, delikatnie solony, soczysty. Waga waha się w zależności ci od okresu połowu od 350 g do nawet 1 kg.
Węgorz wędzony w skórce
– wyrób delikatesowy, pracochłonny w przygotowaniu, wielokrotnie nagradzany. Wyjątkowość tego produktu polega na sposobie jego przygotowania: węgorz jest obciągany ze skóry, oprawiany, po czym skóra jest ponownie naciągana i dopiero wtedy węgorz jest wędzony. Możliwość dodania pod skórę różnych przypraw czynią smak węgorza niespotykanym. Waga od 500 g w górę.
Węgorz wędzony
– produkt delikatesowy, przygotowany w sposób tradycyjny. Waga od 500 g w górę.
Sielawa wędzona
– pozyskana z lokalnych najczystszych, głębokich jezior. Około 18 sztuk na 1 kg.
Sieja wędzona
– większa siostra sielawy, o mniej tłustym, sprężystym mięsie, dostępna również w formie dzwonka. Waga od 600 g do 1,5 kg.
Jesiotr wędzony
– pozyskany z własnej hodowli, wędzony w całości wspaniale prezentuje się na stołach podczas uroczystości. Dostępny również w formie dzwonka. Waga od 1,2 kg do 4 kg.
Sum wędzony
- sum europejski, najmniej „rybna” ryba, konsystencja mięsa jest zbliżona do cielęciny. W całości idealny na „wiejski stół".
Leszcz wędzony
- jedna z najsmaczniejszych ryb wędzonych pod warunkiem, że waży niemniej niż 3 kg. Dostępny również w dzwonkach.
Krewetki wędzone
- ogony krewetek w pancerzu, około 60 sztuk na 1 kg.
Filet z Łososia wędzony na gorąco
- kawałki fileta z łososia wędzone na gorąco. Waga porcji to około 300 g - 400 g.
Nowości!
Na szczególną uwagę zasługują nasze dwa nowe produkty:
Paprykarz
to smakołyk, który wszystkim kojarzy się z rybami, głównie morskimi, natomiast my przygotowujemy go z leszcza i karasia, z dodatkiem warzyw, naturalnych przypraw, ryżu i przecieru pomidorowego. Idealny do smarowania pieczywa.
Ceviche z pstrąga
to bardzo wyjątkowy produkt, fuzja kuchni karaibskiej z tradycją. Są to filety z pstrąga marynowane w soku z cytryny z czerwoną cebulą, koprem lub kolendrą i papryczkami chili podawane w oleju.
Prawdziwa poezja smaku, której każdy powinien spróbować!
Marynaty
Marynaty rybne „PAROL – Ryby z Kaborna” to produkty wytwarzane według przepisu mojej babci: najpierw ryby są opiekane, następnie układane w słoikach i zalewane bardziej słodką niż kwaśną marynatą octową z dodatkiem, cebuli, liścia laurowego i przypraw, bez konserwantów, sztucznych dodatków. Są gotowe do spożycia przynajmniej po tygodniu od przygotowania, niepasteryzowane.
Marynata z
pstrąga
Marynata z
suma
Marynata z
lina
Marynata z
leszcza
Marynata z
karasia
Marynata z
płoci
Marynata z
okonia
Marynata z
sielawy
Marynata z
węgorza
Marynata z
sandacza